Ученици от Антон се включиха в „Дни на безопасността“

На 21-ви септември учениците от първи до четвърти клас при ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ с. Антон проведоха свое мероприятие, с което се включиха във Второто издание на „Дни на безопасността на ROADPOL“, което се проведе в периода от 16-ти до 22-ри септември 2021 г. Инициативата на антонските ученици и техните ръководители бе и в подкрепа на обявения от Главна дирекция „Национална полиция“ „Ден без загинали на пътя“.

В присъствието на полицаи от РУ-Пирдоп децата отговаряха на гатанки, редяха пъзели и разпознаваха пътни знаци. Всички ученици подписаха” Обещание”, с което заявяват да спазват правилата по БДП, защото “ На пътя живота е с предимство”.

За финал на мероприятието учениците, с помощта на полицаите, спираха шофьорите преминаващи покрай сградата на основното училище. Всеки от шофьорите получи светлоотразителна жилетка, напомняне за спазване на правилата и пожелание за безавариен път.

Всички ученици получиха награди осигурени от директора на училището Радка Христова. Организаторите Светла Ранчева, Боряна Каменова и Лена Николова изказват своята благодарност към г-жа Радка Христова и представителите на РУ-Пирдоп за оказаното съдействие, професионализъм и награди.