Предколедни подаръци за пенсионерите от Елаците-Мед

Рудодобивната компания „Елаците-Мед“ зарадва с коледни подаръци своите пенсионери. Над 1100 души получиха подкрепа за празниците, 566 от тях са работили в Обогатителен комплекс, Мирково. Дружеството е осигурило за всеки от тях финансова подкрепа, съобразена с кризата и растящата инфлация. Помощта за бившите служители и работници е част от социалната политика на компанията.

Пенсионери от района на Средногорието изказаха благодарност към ръководството на „Елаците-Мед“ АД. Всички бяха единодушни, че тази финансова помощ ще им помогне, за да имат благоденствие на трапезата за коледните и новогодишните празници или да направят подаръци за своите близки.

„Няма други работодатели, които да помагат на пенсионерите си. Много сме благодарни за отношението и уважението, което ни оказват“, споделя пенсионерът Надя Радичкова, работила в МФЦ.

Иван Панелов от с. Мирково започва работа в компанията през 1982 г. и работи 40 години. „Най-хубавите ми години прекарах в Елаците-Мед, създадох много приятелства тук“, разказва той. И допълва: „Парите са ни от помощ на нас, пенсионерите, но още по-хубавото е, че не сме забравени. Уважението и отношението на проф. Цоло Вутов и ръководството към нас е най-важното. То ни кара да се чувстваме все още значими и живи“, разказва бившият служител.

Иван Тодоров, който дълги години е служил в РМЦ, споделя: „Уважението, което имат към нас и това, че не сме забравени, ни прави щастливи. Не знам дали други фирми продължават да се грижат за хората, след като се пенсионират. С тези пари ще посрещнем празниците спокойно.“

Инициативата за подпомагане на пенсионерите е израз на желанието на ръководството на Елаците-Мед АД, част от Група ГЕОТЕХМИН да дари с положителни емоции хората, работили в компанията, за да знаят те, че продължават да са ценени и са част от голямото семейство на Група ГЕОТЕХМИН.

Източник: „Елаците-Мед“ АД