Община Златица уважи празникът на Долно Драглище

Ръководството на Община Златица уважи традиционният събор „Празникът на моето село“ – Долно Драглище, който всяка година се отбелязва от жителите и гостите на селото. Празникът е посветен на годишнината от Илинденско-Преображенското въстание. Представителите на Община Златица бяха сред официалните гости, поканени от организаторите Община Разлог и Кметство Долно Драглище.

На тържеството присъстваха Вр.и.д. кмет на община Разлог – инж. Венцислав Гърменов, заместник-кмета г-н Иван Гюров, председателя на ОбС – Разлог д-р Мария Копанарова, кметове от населени места от община Разлог.

След официалното посрещане на гостите, се състоя церемония по поднасяне на венци и цветя пред паметник “Априлци 1876”, В знак на признателност пред мемориала на делегат в Оборище на местния революционен комитет, хората дали живота си за свободата на Долно Драглище и България, сведоха глави всички присъстващи жители и гости на село Долно Драглище, както и представителните лица от Община Разлог. От името на Община Златица цветя положи и инж. Стоян Генов.

Домакин на събитието бе кметът на Кметство Долно Драглище г-жа Лиляна Боянова, която произнесе приветствено слово. Поздравления към присъстващите отпряви и вр.и.д. кмет на Община Разлог Венцислав Гърманов.

От името на Община Златица приветствие поднесе кметът инж. Стоян Генов, който разказа за дълбоките корени и топли взаимоотношения между Долно Драглище и региона и Община Златица. В духа на празника инж. Стоян Генов поднесе подарък на вр.и.д. Кмет Венцислав Гърманов – икона с лика на Св. пророк Илия.

В Празничната програма бяха включени изпълненията на дует Ива и Велислава Костадинови, които с изпълненията си допринесоха за доброто настроение, както и цветна палитра от български хора, на които се хванаха всички жители и гости на Долно Драглище.

Източник: Община Златица