Душанчалии развяха българското знаме в Унгария

В периода 21-24 юни 2019 г. талантливите деца от ДТС „Светлина” с р-л Камелия Иванов и ТЖХ с р-л маестро Кузман Кузманов участваха във фестивала „Дни на Свети Иван”, проведен на езерото Балатон в гр. Кестхей, Унгария. Фестивалът се провежда под егидата на Юнеско и е към EAFF. Представянето на самодейните състави от с. Душанци бе със специалното участие на гайдаря Богдан Василев. В две фестивални вечери душанчалии доказаха, че са най-добрите, заслужено получавайки oвациите и аплодисментите на унгарската публика!

Кристина Петкова – председател на НЧ “Светлина 1910” сподели за списанието: “Арт директорът Арон Ковач отличи нашите състави като най-добите. Първи получихме купи, грамоти и много подаръци. Българското знаме и гайдата поведоха общото хоро на площада в Кестхей, на което се хванаха всички участници!
Върнахме се в нашата си България, заредени с много много емоции, нови запознанства и воля за покоряване на нови предизвикателства. Горди сме, че развяхме българското знаме и прославихме България и Душанци”.
Информация и снимки: Кристина Петкова