Spelling Bee празник в жълто се случи в ОУ-Челопеч

За девети път в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Челопеч на 23.02.2023 г. в Актовата зала се проведе училищен кръг на национално състезанието по правопис на английски език – Bulgarian National English Spelling Bee. След месеци на усилена подготовка и в оспорвана надпревара, финалист в Spelling Bee Junior 2023 г. (3-4 клас) стана Иван Симеонов от четвърти клас. Негов подгласник е Габриела Георгиева от 3б клас, която зае почетното второ място. Достойно представяне и за Явор Плахов от 3а клас, който остана трети в класацията.

Седмокласничката Ивайла Димитрова, която безапелационно зае първото място в Spelling Вee 2023г. (5-7 клас), е училищен финалист за 2022 г. В миналото издание на състезанието тя се пребори за второто място и премери сили с останалите класирани за областен кръг в гр. София. Силно представяне за Габриела Вълчева от 6а клас, която зае второто място и заедно с Ивайла ще защити честта на училището на областния етап на състезанието по правопис на английски език в гр. София. Страхотна подготовка и мното знания показа Божидара Георгиева от 6б клас- трета в училищната класация.

Всяка година състезанието се превръща в своеобразен празник в „жълто“. Наградите бяха връчени от директора на училището- г-жа Нонка Бантова и г-жа Ивета Фотева-Мончева, специалист „Връзки с обществеността“ в „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ ЕАД. Г-жа Мончева – бивш възпитаник на ОУ Челопеч и на ЧПГЧО Челопеч, поздрави ученолюбивите „пчелички“ за положените усилия и куража, като ги подкрепяше по време на цялото състезание.

Представителите на Община Челопеч – г-жа Фани Гърмидолова- мл. експерт „Образование“ и г-жа Детелина Барева – мл. експерт „Проекти, връзки с обществеността и канцелария“, изненадаха всички участници с подаръци, а наградите за победителите бяха тематично подбрани и съобразени с тазгодишната инициатива “BEE Active”.

За да подкрепят каките и батковците, най-малки ученици от 1а и 1б клас заедно със своите учители ЦОУД- г-жа Мария Щъркова и г-жа Добриела Иванова, бяха подготвили танц на пчелите-победители.

„Благодарим на всички, които подкрепиха състезателите и станаха част от нашата „меденожълта приказка!“ – поздрави г-жа Бантова участници, организатори и зрители, продължавайки: „Поздравления за преподавателите по английски език, които мотивираха и подготвиха своите трудолюбиви пчелички за предизвикателството, в което показаха отлични знания! Благодарности и за родителите, които също се включиха в подготовката на децата и ги подкрепиха! Успех на нашите победители в регионалните състезания!“

Информация: ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Челопеч