Bgtourism.bg: Усилията на Община Челопеч за развитието на фестивалният туризъм се възнаграждават

За втори път днес национални медии коментират развитието на Община Челопеч. Първата бе BloombergTV Bulgaria, която излъчи интервю с инж. Алекси Кесяков и коментира новината, че Челопеч ще е първото стартъп село в България, а и в рамките на Европейския съюз. Втората медия, която насочи внимание към Челопеч е БГТуризъм, която коментира развитието на фестивалният туризъм в общината.

„Безспорен факт е, че високото ниво на организация на МФФ „Златен прах“ вече е поставило Челопеч като водещо място за организиране на фолклорни събития, не само в България, но и цял свят!“

Автор на публикацията е журналистът Патриция Кирилова, която прави ретроспекция на фестивалите, които се състояха на парк „Корминеш“ през 2019 г. – „Златен прах“, „Дивата сцена“, Wolf Fest Вълчата пътека. Отделено е място и за престижният фестивал за детска песен „Моята песен за България“. „Община Челопеч е финалист за няколко престижни туристически награди“, съобщават от изданието като уточняват:

„Фестивалите имат водеща роля в развитието на туристическата индустрия, категорично е журито на петото издание на Балканските награди за туристическа индустрия. Церемонията ще отличи най-добрите в туризма на полуострова на 5-ти декември в хотел Маринела, съобщават от организаторите на конкурса от ВИП Комюникейшън.

През последните години Община Челопеч се наложи не само у нас, но и в света, с организирането на международни фолклорни събития, както и с разнообразен културен календар, който всяка година се надгражда и усъвършенства. Целта на общината и на нейния кмет инж. Алекси Кесяков е да се развие този сектор в туризма с организирането на фестивали, турнири, празници, спортни мероприятия и други. Безспорен факт е, че високото ниво на организация на МФФ „Златен прах“ вече е поставило Челопеч като водещо място за организиране на фолклорни събития, не само в България, но и цял свят!

Третото издание на детския фестивал „Моята песен за България“ за деца до 18 години, представи най-добрите изпълнения на песни, посветени на България. В днешните времена на умаловажаване на националните ни ценности и липса на възпитание на патриотизъм у нашите деца, Община Челопеч налага този фестивал, посветен изцяло и само на музикалните творби за България, за да събуди любовта и патриотизма на децата към Родината“.

Източник: https://bgtourism.bg