82 първокласника получиха подаръци от „Дънди Прешъс Металс Челопеч“

За пета поредна година по случай първият учебен ден „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ ЕАД зарадва с подаръци 82 първокласници от училищата в Челопеч, Чавдар и Златица. Освен с личен поздрав към всяко дете компанията насърчи първите им стъпки в света на знанието с лаборатория за кристали, шалче и химикал. С лабораторията за кристали децата и техните родители ще имат възможност да се докоснат до процеси, които в природата отнемат милиони години.

Цялата публикация „82 първокласника получиха подаръци от „Дънди Прешъс Металс Челопеч““

Задържан е пирдопчанин, шофирал с 3.27 промила алкохол

Около 15.40 часа вчера, на ул. „Сергей Румянцев“, автопатрул спрял за проверка лек автомобил „Пежо 106“, управляван от местен жител. 31-годишният водач бил тестван с дрегер, при което уредът отчел внушителните 3.27 промила алкохол в пробата му. Нарушителят – криминално проявен и осъждан, е задържан за срок до 24 часа. Срещу него е започнато бързо производство за извършено престъпление по чл. 343Б, ал.3 от НК.

Източник: ОДМВР-Пирдоп

Общинските съветници Петър Мутафов от Мирково и Мария Томева от Чавдар сред отличените от „Бизнес академия за стартиращи предприемачи“ в Антон

Девет участника защитиха своите бизнес планове пред компетентно жури, представлявано от Надя Захариева- програмен директор „Бизнес, предприемачество и технологии“ към Фондация “Америка за България”; Цветанка Караиванова – икономически директор в Дънди Прешъс Металс ЕАД и Станимира Георгиева – „Шоколадова къща – Станимира“ по Програма BASE „Бизнес академия за стартиращи предприемачи“ 2020, която успешно приключи преди дни в с. Антон.

Цялата публикация „Общинските съветници Петър Мутафов от Мирково и Мария Томева от Чавдар сред отличените от „Бизнес академия за стартиращи предприемачи“ в Антон“

Кметът на Антон Андрей Симов подписа договор за реконструкция на улици в селото

На 17.09.2020 г. в сградата на Държавен фонд „Земеделие“ кмета на Община Антон – Андрей Симов подписа административен договор на стойност 1 160 108,36 лв. с ДДС за „Реконструкция на улици “Топола”, “Бенковски”, “Шипка”, “Цар Симеон”, “Ал. Стамболийски”, “Джемина”, “В. Боримечков” и „Дружба“. Финансирането е по процедура чрез подбор № BG06RDNP001-7.001 по подмярка 7.2. „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони“ от Програмата за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020 г.

Цялата публикация „Кметът на Антон Андрей Симов подписа договор за реконструкция на улици в селото“

В Златица извършиха дезинфекция на училищата преди началото на учебната година

Днес (14.09.2020 г.) служители на Община Златица съвместно с екип от „Елаците-Мед“ АД извършиха дезинфекция на двете училища в общината – СУ „Св. Паисий Хилендарски“ и ПГ „Златица“ – преди старта на новата учебна 2020-2021 г. Мероприятията са част от програмата на Община Златица за спиране разпространението на коронавирус Covid-19. От общината пожелават успех на всички ученици и на техните учители!

С 9 гласа Корнелия Нинова изпревари Кирил Добрев в Златица

Вътрешнопартийните избори за лидер на БСП в Златица преминаха при висока избирателна активност и безпроблемно. Близо 90% от имащите право на глас социалисти са гласували. Резултатите са:
46 гласа за Корнелия Нинова;
37 гласа за Кирил Добрев;
2 гласа за Красимир Янков и две невалидни бюлетини.

Първите вътрешни избори в БСП и Средногорието

На 12-ти септември 2020 г. ще се проведат първите по рода си вътрешнопартийни избори за лидер в БСП. За изборите в БСП в Средногорието, разговаряхме с д-р инж. Стоянка Балова – председател на БСП-Златица и член на Националния съвет на БСП: „Изборният ден ще стартира в 7:00 и ще продължи до 19:00 часа. Социалистите в Златица ще гласуват в 2 секции, една стационарна в клуба на БСП и една подвижна, предназначена за членовете, които са по-трудно подвижни. Подвижната секция е предвидено да обиколи и по селата Карлиево и Петрич.

Цялата публикация „Първите вътрешни избори в БСП и Средногорието“

„Аурубис“ с ИП за фотоволтаична централа върху шламохранилището „Синята лагуна“ в Златица

На 08.09.2020 г. на сайта на Община Златица официално е качено Инвестиционно предложение от „Аурубис България“ АД за проектиране, изграждане и експлоатация на фотоволтаична централа с мощност до 10 MW, която ще бъде експлоатирана за нуждите на предприятието. Предвижда се централата да бъде изградена върху рекултивираното шламохранилище „Синята лагуна“, с площ от 104 490 кв.м. като ще бъде изградена и кабелна линия 6,3 V до подстанция ГПП1, с дължина до 700 м., като първата копка на проекта бе направена през м. юли т.г. – повече от месец преди да бъде внесено по законов ред уведомление в Община Златица.

Цялата публикация „„Аурубис“ с ИП за фотоволтаична централа върху шламохранилището „Синята лагуна“ в Златица“

Предстои тържествено откриване на учебната година в СУ „Св. Паисий Хилендарски“

Тържественото откриване на учебната 2020-2021 г. в СУ „Св. Св. Паисий Хилендарски“ гр. Златица ще бъде на 15-ти септември от 10.00 ч. в училищния двор при строго спазване на епидемологичните мерки. Класните ръководители са дали указания на родителите за спазване на дистанция, като в училищният двор ще бъдат допускани само родителите на подготвителен и I-ви клас.

„Елаците-Мед“ АД и Община Челопеч водят разговори за подкрепа на значими за местното население проекти

Кметът на Община Челопеч инж. Алекси Кесяков и ръководствата на „Елаците-Мед“ АД и ГЕОТЕХМИН ООД водят разговори за включването на Община Челопеч в партньорската програма на дружествата за подкрепа на значими за местното население проекти, които ще бъдат реализирани в Челопеч.

Цялата публикация „„Елаците-Мед“ АД и Община Челопеч водят разговори за подкрепа на значими за местното население проекти“