57 арестувани в Розино след специализирана полицейска операция

Изненадваща полицейска акция е проведена снощи в Розино, довела до 57 арестувани в РУ-Карлово. За това съобщи karlovopress.com:

„Специализирана полицейска операция в село Розино препълни със задържани ареста в РУ Карлово, научи „Марица“. Изненадващата акция беше проведена тази вечер по нареждане на директора на пловдивската полиция старши комисар Йордан Рогачев. В хода на операцията в селото са били задържани 57 лица с различни провинения. 33-ма от прибрани те са криминално проявени.

Служителите на реда са съставили и 14 акта на хора с нередовни документи за самоличност. 

На 31 януари директорът на ОДМВР Пловдив е изпратил уведомление до кмета на Карлово с искане за събаряне на незаконни постройки в селата Розино и Христо Даново, научи „Марица“. Акцията от тази вечер е поредна стъпка за въдворяване на ред и законност в двете села“.
Предстоят още подобни акции на органите на реда в малките населени места, където битовата престъпност е ежедневие. Очаква се такива да бъдат извършени и в региона на Средногорието, където са зачестили дребните кражби от автомобили. Най-често се крадат акумулатори и забравени в автомобилите дребни вещи.