560 ветерани от „Елаците-Мед“ ще получат пакети с хранителни продукти и финансова подкрепа по случай Деня на Миньора

В седмицата, в която празнуват българските миньори, „Елаците-Мед“ предприе поредната си доброволческа инициатива, насочена към своите бивши служители. Ръководствата на „Елаците-Мед“ и „Геотехмин“ започнаха кампания, с която изразяват уважението и признателността си към хората, допринесли със своя труд за растежа и утвърждаването на дружеството през годините.

Екип на компанията раздава подаръци на 560 пенсионери от всички общини на Средногорието. Пакетите се доставят до дома на всеки един от тях заради ограниченията, свързани с Covid-19.  

Хората с вълнение изразяват своята благодарност към компанията. „По-голямата част от трудовия ми стаж мина в „Елаците-Мед“- бях механик в Главен корпус, зам.- началник Водно и хвостово стопанство, пенсионирах се като диспечер. Благодарен съм на ръководството на дружеството, че не са ни пропуснали и за всеки голям празник и за Деня на миньора получаваме подкрепа.“ – споделя 71-годишният бивш машинен инженер Христо Геров от гр. Златица.  – „Желая на всички колеги-миньори и на техните семейства много успехи и здраве, много години да посрещат миньорския празник и дните след него с радост и удовлетворение“ – пожела той.

С пожелания за здраве към колегите се присъединиха и членовете на семейства Самарджиеви от Златица. Виолета и Христо Самарджиеви споделиха, че трудовият им стаж на рудник „Елаците“ е започнал през далечната 1976 г. и е продължил 41 години. Те си спомниха за прекрасните колеги, с които са работили, за ръководителите – тогава и сега, и горещо благодариха за уважението, което днешното ръководство на компанията проявява към пенсионерите. – „Няма други такива, за всеки празник ни помагат. И по време на извънредното положение – за Великден получихме помощ.“ – споделят още Георги Самарджиев и Йорданка Самарджиева.

Бившите служители на компанията споделиха, че са щастливи, че са пенсионери на „Елаците-Мед“, защото се чувстват оценени и трудът им, който са положили в миналото, се уважава и сега. Те от сърце пожелаха на настоящите служители и на ръководството на компанията здраве, изпълнение на плановете и много успехи.

Кампанията ще продължи и през следващата седмица.