5 медала за СК „Стоян Николов“ от турнир по класическа борба в гр. Костинброд

За пета поредна година в гр. Костинброд се проведе турнир по класическа борба за деца, момчета и кадети, част от общински спортен турнир под надслов „“Силата, красотата, бързината и мисълта”, включващ състезания по борба, лека атлетика, художествена гимнастика и шах. Домакин на турнира по класическа борба бе клуб „Белица“ – Костинброд с председател Борислав Здравков, съвместно с Община Костинброд.

Надпреварата бе открита от кмета на гр. Костинброд Трайко Младенов. Официални гости бяха много олимпийци, световни и европейски шампиони по борба, сред които Армен Назарян – световен шампион и двукратен олимпийски шампион, Елис Гури – световен първенец и европейски медалист, Александър Томов, Павел Павлов, Янко Шопов, Райчо Горов, Желязко Димитров и още много легенди в историята на световната борба. Освен отбора-домакин, участие взеха още пет отбора по борба от България, а общия брой на състезателите бе 60. СК „Стоян Николов” участва със седем борци в различни категории и различни възрастови групи. За представянето на златишките борци споделя треньорът им Иван Нешков:

„В подготвителна група деца имаше трима наши представители, като двама от борците бяха дебютанти. В най-малката категория до 38 кг. и тримата ни борци бяха по 24 кг., но това не им попречи да победят по-тежки от тях съперници. Мартин Христов проведе две срещи, но загуби и се класира на пето място. Финалът в категорията бе между Марио Тодоров и Лоренцо Димитров, които са представители на СК „Стоян Николов”. След оспорвана битка Лоренцо постигна четвърта победа с туш и завоюва златният медал в категорията. Марио Тодоров се окичи със сребърен медал.

При възраст деца Станислав Ненов постигна три победи, но на финала бе ощетен от съдията и се класира на второ място. В категория до 42 кг. Кристиян Петков бе убедителен и след три победи с туш завоюва златен медал. Александър Петков се бори в кат. 53 кг., но след като бе победен, се класира на пето място. При кадетите Найден Найденов се бори в кат. 71 кг. и след като проведе две схватки, спечели бронзов медал“.