445 хиляди лева е финансовата подкрепа на „Дънди прешъс металс – Челопеч“ за Община Челопеч през 2021 г.

На 16-ти юни кметът на Община Челопеч инж. Алекси Кесяков и изпълнителният директор на „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ АД проф. д-р инж. Илия Гърков, в присъствието на представители на ОбА-Челопеч и предприятието, подписаха годишен рамков договор за 2021 г. на стойност 445 хиляди лева.

400 хиляди лева от финансовата подкрепа за устойчиво развитие на Община Челопеч са предназначени за подпомагане изпълнението на инфраструктурен проект „Благоустрояване на квартал 38б – централна част на село Челопеч“, 45 хиляди лева са насочени към подкрепа на Сдружение „Спортен клуб по борба Челопеч“.

С помощта на „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ ЕАД и финансовата подкрепа, която компанията предоставя на общината, през настоящата година бихме искали да създадем паркинг за 36 места в центъра на Челопеч. Така ще решим проблема с паркирането на автомобилите и ще придадем завършен вид на центъра.

Освен това в Община Челопеч искаме да развием клуба по борба, защото виждаме, че има много деца, които имат потенциал. До момента имаме 7 медала от републикански и европейски състезания по борба. Надяваме се, че занапред ще продължим в същия дух. Благодарни сме, че компанията подкрепя спорта и насърчава младите хора.“ – сподели инж. Алекси Кесяков.

Приоритетите в Община Челопеч са прецизирани и в детайли са планирани дейности, които допринасят за изграждането на висок имидж на общината, осигуряване на благоприятни условия за гражданите и гостите, създаване на удобство без да се нанасят необратими вреди на околното пространство. С грижа не само за хората, но и за дърветата.

И през 2021-ва година „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ АД подпомага селата Карлиево, Църквище и Петрич, като сумата е предназначена за изпълнението на инфраструктурни проекти в трите населени места, съставни на Община Златица. Отпуснатите средства са на обща стойност 51 хиляди лева и ще бъдат разпределени по равно за трите села Карлиево, Църквище и Петрич. Не става ясно точно какви са приоритетите за развитие на тези населени места, нито какви точно проекти ще се изпълняват.

„Забележимо малките населени места придобиват все по-привлекателен облик, превръщат се в модерни европейски селища. Жителите могат да се възползват  както от по-добра инфраструктура и културни мероприятия, така и от възможностите за спорт. „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ ЕАД се стреми да поддържа висок стандарт както за служителите си, така и за жителите на общините в Средногорието.“ – отбеляза инж. Гърков.