36 студенти от различни университети ще проведат своя летен стаж в Елаците-Мед АД

36 студенти от различни университети ще проведат своя летен стаж в „Елаците-Мед“ АД, част от Група ГЕОТЕХМИН. По традиция на 1 юли младежите бяха посрещнати на двете работни площадки – Рудодобивен и Обогатителен комплекс, от представители на дирекция „Човешки ресурси“, които ги запознаха с програмата на първия им ден от практическото обучение в реална работна среда.

Г-жа Милена Христова, директор „Човешки ресурси“, поздрави студентите за избора да свържат началото на кариерния си път именно с Елаците-Мед Ад, една от водещите минни компании в страната.

В Обогатителния комплекс най-новите членове на екипа на Елаците-Мед АД бяха приветствани от д-р инж. Ивайло Николов и инж. Стоил Димитров, а техните връстници в Рудодобивния комплекс от инж. Васил Шишков, инж. Любомир Свиленов и инж. Младен Недков.

По време на двете събития изненада за всички беше интерактивна игра с въпроси относно дейността на Елаците-Мед, изготвена от екип от отдел „Географски информационни системи“. За най-добрите имаше и специални награди. Всички младежи се справиха отлично и показаха, че с нетърпение очакват да започне стажантската им програма. В Обогатителния комплекс победители станаха – Николай Ангелов, Александър Йовчев и Божидар Стефанов, а в Рудодобивния комплекс – Даниел Янев, Ивена Василева и Велизар Кирилов.

В програмата от първия работен ден в Елаците-Мед АД студентите имаха възможност да се запознаят по-подробно и с производствените мощности в Рудодобивния и Обогатителния комплекс, след което се отправиха към работните си места заедно със своите наставници, които ще бъдат с тях и ще ги напътстват в работния процес.