138 444 лева отпуска МС на Златица за справяне с последствията от поройните дъждове

Народният представител от ПП ГЕРБ Васил Цветков съобщи, че на Община Златица с постановление на МС ще бъдат предоставени 138 444,00 лв. за спасителни и неотложни аварийно-възстановителни работи след поройни дъждове на територията на общината. Информацията бе дадена по повод зададен въпрос от списание „Средногорски БАГРИ“ във връзка с отпуснатите 500 хиляди лева за подпомагане бюджета на Община Елин Пелин за „Изграждане и реконструкция на ВиК мрежата на село Лесново, община Елин Пелин“.

Ето какво написа във фейсбук депутатът Васил Цветков:
„С 500 000 лв. се подпомага бюджета на община Елин Пелин, с днешното постановление на Министерски съвет за „Изграждане и реконструкция на ВиК мрежата на село Лесново, община Елин Пелин“. С 600 000 лв. се дофинансира община Елин Пелин за почистване и укрепване на речното корито по поречието на приток на р.Стара река в регулационните граници на село Голема Раковица, община Елин Пелин. Радостен съм, че правителството с министър – председател Бойко Борисов е отпуснало средства за село Лесново, което се нуждае от цялостна рехабилитация на ВиК инфраструктура и село Голема Раковица за укрепване на речното корито“.

Не си спомняме скоро в Златица да е имало поройни дъждове и да са настъпили сериозни последствия от тях, но явно от общинската администрация са пуснали документи с искане за средства в тази посока. Логичен въпрос, който си задават гражданите на Златица е защо от Община Златица не са поискали средства за изграждане на ВиК-мрежата на град Златица и за изграждане на канализационни мрежи в селата към общината? Не са поискани средства и за укрепване, почистване и възстановяване на речните корите в Златица, които са в очевадно окаяно състояние.

Не е ли редно от Министерски съвет да извършат една насрещна проверка относно последствията от поройните дъждове, паднали в Златица, защото жителите тук нямат спомен тази година да е имало такива. Ще зададем въпросът на кмета инж. Стоян Генов – да внесе яснота относно решаването на наболелите проблеми в Златица и поисканите средства заради спасителни и неотложни аварийно-възстановителни работи след поройни дъждове на територията на общината, паднали в Средногорието и нанесли сериозни щети. Възможно е и да е имало такива…