136 асарелци дариха кръв в акцията „Капка по капка – живот!“

136 асарелци дариха безвъзмездно кръв по време на безвъзмездната кръводарителска акция в дружеството, която започна на 15 юни и завърши днес, съобщиха във фейсбук групата на „Асарел- Медет“. Екипът на Здравна служба „Асарел“ и медиците от Районния център по трансфузионна хематология – Пловдив, водени от д-р Стоянова и д-р Чепишева, създадоха отлична организация, като всеки от доброволците се явяваше в предварително определен ден и час.

В кабинетите, в които се извършваше манипулацията, имаше само една кушетка, а след всеки дарител помещението се дезинфекцираше. Всичко това предотврати струпването на хора, а и самите кръводарители спазваха необходимите противоепидемични мерки.

Сред доброволците имаше „дебютанти“, както и десетки хора с двуцифрен брой кръводарявания зад гърба си. Акцията в „Асарел-Медет“ е част от националната кампания „Капка по капка – живот“.

Всеки от дарителите получи лична благодарност, подписана от изпълнителния деректор инж. Делчо Николов, както и брандирано червено сърце за спомен, съобщават от „Асарел-Медет“.