108 килограма „капачки за бъдеще“ събраха асарелци за половин година

В „АСАРЕЛ“ СЕ СЪБИРА ОКОЛО 10% ОТ „ПАНАГЮРСКОТО“ КОЛИЧЕСТВО

Дванадесет чувала пластмасови капачки събраха асарелци за половин година. Те ще бъдат предадени на фондацията „Капачки за бъдеще“ с основател Лазар Радков, която организира националната кампания за закупуване на кувьози и друга медицинска апаратура за българските болници със средствата от предадения отпадък, съобщават във фейсбук групата на панагюрската минна компания.

След прецизно измерване на количеството се оказа, че общото тегло на капачките е 108 килограма. Акцията в „Асарел-Медет“ тръгна през миналата година, като на лично място – пред трите столови в предприятието, бяха поставени метални сърца. Бързо инициативата се превърна в лична кауза за асарелци, като мнозина носят капачки от дома, а по цехове и работни места са поставени специални по-малки съдове, в които се пуска безценната пластмаса.

Според сметките на ангажираните с кампанията Димитър Филин и Пламен Стефанов от „Строймат груп“ ООД в общината в „Асарел-Медет“ се събират около 10 % от цялото „панагюрско“ количество пластмасови капачки, информират от фирмата.