104 новорегистрирани с Ковид в Софийска област

От РЗИ-София област съобщават, че на 11-ти ноември новорегистрираните лица с Ковид-19 на територията на Софийска област са 104 лица, от които в Средногорието заболелите са шест.

В община Пирдоп и община Златица има регистрирани съответно по две лица, в община Копривщица един заболял и в община Мирково – 1 лице.

Данните са публикувани на информационния портал на РЗИ Софийска област https://www.rzi-sfo.bg, но от тях не става ясно колко са жителите на Средногорието, настанени за лечение в МБАЛ-Пирдоп и в други лечебни заведения, както и какъв е техния общ брой по общини към 11-ти ноември.

И до момента в двете по-големи общини в Средногорието Пирдоп и Златица се наблюдава занижаване на мерките. Общинското златишко ръководство неглижира заболеваемостта и разпространението на корона вируса, допускайки провеждането на неделен нерегламентиран пазар, което влоши пандемичната обстановка и в крайна сметка се наложи преустановяването на същия. Закъснелите мерки обаче не са в интерес на жителите от Средногорието.