Ще ремонтират 17 км от Златишки проход и близо 33 км от пътя Копривщица-Стрелча

АПИ стартира обществена поръчка за проектиране ремонта на 70 км републиканска пътна мрежа. За това съобщи от фейсбук-профила си народният представител Васил Цветков. ОП е за технически проекти за рехабилитацията на близо 17 км от Златишкия проход – път II-37, 33 км от третокласния път Копривщица – Стрелча и 20 км от път Подгоре – гара Макреш. Индикативната стойност на поръчката е 893 200 лв. без ДДС.

Поръчката е разделена на три обособени позиции, като две от тях касаят пътища в Софийска област:
Обособена позиция №1 е за изготвяне на технически проект на рехабилитацията на близо 33 км от път ІIІ-606 Копривщица – Стрелча. Участъкът започва от кръстовището с Подбалканския път I-6 София – Бургас /при км 0/, преминава през Копривщица и завършва в началото на гр. Стрелча /при км 32+850/. Отсечката е в областите Софийска и Пазарджик. Трасето на пътя включва 6 големи съоръжения – по един мост над реките Топлика и Въртопска и 4 моста над река Тополница. Индикативната стойност за изготвяне на техническия проект е 317 200 лв. без ДДС.

Обособена позиция №2 е за изготвяне на технически проект на ремонта на близо 17 км от път II-37 Етрополе – Златица, който преминава през Златишки проход в Софийска област. Проходът е разделен на 3 участъка. Средният участък от с. Църквище /при 43-ти км/ до 35-ти км в посока билото на планината, с дължина 7 км, е ремонтиран през 2014 г. Настоящата обществена поръчка е за проектиране на неремонтираните два участъка – от изхода на Етрополе /при 20-ти км/ до края на ремонтирания участък /при 35-ти км/ и от с. Църквище /при 43-ти км/ до Златица /при 45-ти км/. Проектното решение трябва да включва ремонт на подпорни стени, участъци с активирани срутища и мост над река Балъм дере при 44-ти км. Прогнозната стойност за изготвяне на техническия проект е 266 800 лв. без ДДС.

Обособена позиция №3 е за проектиране на ремонта на 20 км от път ІIІ-1403 Подгоре – гара Макреш в област Видин. Отсечката започва от центъра на с. Подгоре /при км 0/ преминава през селата Цар Шишманово и Макреш и завършва при гара Макреш /при 20-ти км/ до кръстовището за с. Вълчек. Трасето включва и 4 моста. Два от тях са над р. Влаховичка в а с. Подгоре и две съоръжения са над р. Видбол при 4-ти км /преди с. Цар Шишманово/ и при 19-ти км /преди гара Макреш/. Индикативната стойност за изготвяне на техническия проект е 255 200 лв. без ДДС.
Кандидатите могат да подават оферти до 17:30 часа на 17 август т. г.