Широка лява коалиция ще издига Любомир Цветков за кмет на община Златица

БСП ще се яви с широка лява коалиция на местните избори през октомври„. За това съобщават в изпратено до местни медии писмо от червената структура в общината. В съобщението се отбелязва, че е проведена общинска конференция на БСП Златица, която е дала мандат на ръководството на партийната организация да търси широка подкрепа вляво:

„Делегатите на общинската конференция на БСП в Златица дадоха мандат на ръководството на партийната организация да търси широка подкрепа вляво. Към момента има направена заявка от три партии, които декларират готовност да се включат в местната коалиция заедно с БСП. Това стана ясно след провелата се вчера (29.08.2023 г. – бел ред) конференция на социалистите.

На заседанието бяха представени отчетите на досегашния кмет на общината г-н Стоян Генов и на групата общински съветници от БСП.

Противоречиви бяха мненията на делегатите за работата на кмета през изминалия мандат, като постъпиха две предложения за гласуване – да получи незадоволителна или положителна оценка. В крайна сметка, след разгорещен дебат конференцията не успя да излезе с конкретно решение по повод отчета на кмета на общината. Работата на групата общински съветници местните социалисти оцениха като добра.

Делегатите на конференцията трябваше да избират измежду трима кандидати за кмет. С най-голям брой номинации беше Любомир Цветков (понастоящем председател на Общински съвет-Златица), следван от досегашния кмет на общината Стоян Генов и Цветан Хаинов. Номинация за кмет на община Златица имаше и председателят на общинската структура Стоянка Балова, която си направи самоотвод.

Кандидатът за кмет на община Златица беше определен с тайно гласуване, като от общо 31 присъстващи делегати, Любомир Цветков получи 19 гласа, Стоян Генов 7, а Цветан Хаинов 4. Имаше и една невалидна бюлетина.

С таен вот бе издигнат и кандидатът за кмет на с. Цървище – Сиана Петрова, която спечели с голяма преднина пред Тотка Стойкова (настоящ кметски наместник).

Бяха утвърдени и кандидатите за с. Карлиево и с. Петрич в лицето на настоящите кметски наместници Ненко Миндилов (за Карлиево) и Мария Ангелова (за Петрич). Номинациите за общински съветници бяха общо 16. Отново след тайно гласуване делегатите подредиха листа от 13 кандидата за общински съветници“.

Източник: БСП-Златица