Шест бързи производства са образувани срещу нарушители на правилата за движение по пътищата

РУ- Пирдоп: Около 13.50 часа на 3 януари автопатрул спрял за проверка лек автомобил „Фолксваген Голф“, управляван от жител на Златица. От извършените справки се установило, че 27- годишният шофира без СУМПС в едногодишния срок от наказването му по административен ред а същото деяние. Срещу нарушителя е започнато бързо производство за извършено престъпление по чл. 343В, ал.3 от НК.

РУ- Сливница: Около 22.55 часа на 3 януари автопатрул спрял и проверил лек автомобил „Опел Комбо“, управляван от жител на града. 57- годишният водач бил тестван за употреба на алкохол и задържан за срок до 24 часа, след като дрегерът отчел 1.40 промила в издишания от него въздух. Срещу нарушителя е започнато бързо производство за извършено престъпление по чл. 343Б, ал.1 от НК.

Около 17.50 часа на 5 януари на тел. 112 бил подаден сигнал за тир с турска регистрация, който при движение на заден ход се е ударил в електрически стълб на бензиностанция на главен път 1-8. Водачът е изпробван за употреба на алкохол, при което дрегерът отчел 2.21 промила. нарушителят е задържан за срок до 24 часа и срещу него е започнато бързо производство за извършено престъпление по чл. 343Б,ал.1 от НК.

РУ- Самоков: Около 1.13 часа на 4 януари, в курорта Боровец, автопатрул спрял за проверка лек автомобил „Сузуки“. 34- годишният самоковец зад волана бил изпробван с дрегер, който отчел 2.72 промила алкохол. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа и срещу него е образувано бързо производство за извършено престъпление по чл. 343Б, ал.1 от НК.

РУ- Своге: Около 10.45 часа на 4 януари, в с. Габровница, автопатрул спрял за проверка лек автомобил „Исузу“ без регистрационни табели. От извършените справки е установено, че 26- годишният водач от същото село е неправоспособен и в срока на изтърпяване на наложено му наказание с влязло в сила наказателно постановление. Автомобилът е иззет, след като се установило, че не е регистриран по надлежния ред. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа. Срещу него е образувано бързо производство за извършени престъпления по чл. 343В, ал.2 и по чл. 345, ал.2 от НК.

РУ- Елин Пелин: Около 2.47 часа на 5 януари екип на „Пътна полиция“ при ОДМВР- София посетил сигнал за самокатастрофирал лек автомобил „Рено Меган Сценик“ в района на 15 км на автомагистрала „Тракия“ в посока Пловдив. 30- годишният водач от Панагюрище бил изпробван за употреба на алкохол, при което в издишания от него въздух били отчетени 11.25 промила. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа в РУ- Елин Пелин и срещу него е образувано бързо производство за извършено престъпление по чл. 343Б, ал.1 от НК.

Източник: ОДМВР-София