Шестима нарушители зад волана са задържани през изминалото денонощие

РУ-Елин Пелин: Около 9 часа вчера, в с. Равно поле, полицейски екип извършил проверка на товарен автомобил „Фиат Дукато“, управляван от жител на София. От извършените справки е установено, че водачът управлява с отнето СУМПС. Задържан е за срок до 24 часа и срещу него е започнато бързо производство за извършено престъпление по чл. 343В, ал.3 от НК.

Около 18.30 часа вчера автопатрул посетил сигнал за пътен инцидент между два леки автомобила без пострадали в с. Нови хан. При тестването на водачите за употреба на алкохол, в пробата на единия били отчетени 2.71 промила. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

РУ-Ботевград: Около 16.10 часа вчера, на главен път 1-1, автопатрул предприел проверка на лек автомобил „Ауди“, управляван от жител на с. Новачене. В хода на извършения контрол униформените установили, че водачът шофира без СУМПС в едногодишния срок от наказването му по административен ред за същото деяние. Задържан е за срок до 24 часа и срещу него е започнато бързо производство за извършено престъпление по чл. 343В, ал.2 от НК.

РУ-Костинброд: Около 21.40 часа снощи, в с. Дръмша, автопатрул спрял за проверка лек автомобил „Фолксваген Голф“, управляван от жител на Вършец. Водачът бил тестван с дрегер и задържан за срок до 24 часа, след като уредът отчел 1.71 промила алкохол. Започнато е бързо производство срещу нарушителя за извършено престъпление по чл. 343Б, ал.1 от НК.

РУ-Самоков: Около 10.40 часа вчера, на ул. „Преспа“, автопатрул предприел проверка на товарен автомобил „Форд Транзит“, управляван от жител на града. При тестването на водача с техническо средство в пробата му било отчетено наличие на канабис. Задържан е за срок до 24 часа и срещу него е започнато бързо производство за извършено престъпление по чл. 343Б, ал.3 от НК.

РУ-Своге: Около 7.25 часа вчера полицейски служители спрели за проверка в с. Реброво товарен автомобил „Мицубиши“. В хода на проверката се установило, че водачът от същото село е неправоспособен и управлява с влязла в сила принудителна административна мярка. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа и срещу него е започнато бързо производство за извършено престъпление по чл. 343В, ал.3 от НК.

Двама души са задържани с наркотици при акция на ботевградските криминалисти.

В хода на проведена през вчерашния ден полицейска операция, в ранния следобед служители на РУ-Ботевград извършили проверка на частен адрес в града. В една от стаите те открили два плика със суха тревиста маса и пластмасова кутия със свивки със същото съдържание. Общото количество иззета тревиста маса, реагираща на канабис, е около 110 грама. Обитателят на жилището е задържан за срок до 24 часа.

За държане на наркотични вещества, по-късно през деня, в ареста на районното управление попаднал и 21-годишен жител на с. Врачеш. Към 22 часа полицейските служители предприели проверка на лек автомобил, паркиран в района на гробищния парк в селото, и на намиращите се в него трима мъже. В дрехите на единия те открили пликче и хартиена сгъвка, съдържащи суха тревиста маса, реагираща на MDMA, с общо тегло около  5 грама.

Работата по пълното документиране на двата случая продължава.