Четирима шофьори в нетрезво състояние са задържани през изминалото денонощие

РУ- Пирдоп: Около 9.04 часа, на главен път 1-6, автопатрул спрял за проверка лек автомобил „Мерцедес“, управляван от жител на с. Душанци. 45- годишният водач бил тестван за употреба на алкохол и задържан за срок до 24 часа, след като дрегерът отчел 1.83 промила в издишания от него въздух. Срещу нарушителя е образувано бързо производство за извършено престъпление по чл. 343Б, ал.1 от НК.

РУ- Своге: Около 11 часа, в с. Владо Тричков, полицейски екип спрял и проверил товарен автомобил „Пежо“, управляван от 54- годишен от с. Искрец. Когато изпробвали водача за употреба на алкохол, дрегерът отчел 1.88 промила в издишания въздух. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа и срещу него е започнато бързо производство.

РУ- Самоков: Около 14.10 часа полицейски служители тествали за употреба на алкохол водач на лек автомобил „Опел Зафира“, катастрофирал в електрически стълб на ул. „Проф.  Васил Захариев“. След като дрегерът отчел 1.49 промила, 39- годишният мъж от Долна баня е задържан за срок до 24 часа и срещу него е започнато бързо производство.

РУ- Елин Пелин: Около 5.20 часа, в с. Априлово, автопатрул спрял за проверка лек автомобил „Фолксваген Голф“, управляван от жител на с. Мусачево. Когато тествали 43- годишния водач с дрегер, униформените констатирали, че е седнал зад волана с 1.75 промила алкохол. нарушителят е задържан за срок до 24 часа и срещу него е започнато бързо производство за извършено престъпление по чл. 343Б, ал.1 от НК.

Източник: ОДМВР-София