Честваме 95-я Ден на детето с Аурубис България

По случай Деня на детето, Аурубис България кани всички деца от Средногорието и техните родители на театър. От 9:00 до 22:00 часа на 1 юни в продължение на целия ден, в удобен за Вас час, ще имате възможност да се потопите в магията на театралното изкуство с пиесата за деца „Макс и Мориц“ на театър „Възраждане“. Изпишете следния линк: streamer.bg/Aurubis в избран от Вас интернет браузър и ще можете да гледате представлението, колкото пъти желаете. Продължителността му е 1 час.

Постановката е подходяща за деца над 4 години и представя забавните и завладяващи пакости на едноименните герои на Вилхелм Буш Макс и Мориц. Кой не е чел и чувал за тях? Героите идват на бял свят преди цели 155 години, но продължават да владеят сърцата и умовете на децата и техните родители.

Тази година се отбелязват 95 години откакто в България е дадено началото на празненствата по случай Деня на детето. Това се случва през 1925 г. в Женева по време на Световната конференция по въпросите на детското здраве. Интересен факт е, че през първите близо 25 години Ден на детето в страната ни е бил на 8 май. След 1949 г. за Международен ден за защита на децата е обявен 1 юни и така се празнува и до днес.

Деня на детето е един от любимите празници не само на малчуганите, но и на техните родители. По това време учебната година за най-малките вече е приключила, за по-големите остават броени дни, което означава, че започват забавления, игри и пакости през безгрижните летни месеци.

Екипът на Аурубис България пожелава на вашите деца щастливо детство, изпълнено с много веселие и смях!