„Черна комедия“ завладя пирдопската публика

На 22-ри май театралната трупа „Христо Бамбеков“ при НЧ „Напредък 1869“ представи пред многобройната си публика култовата „Черна комедия“ от Питър Шафър, считана за една от най-смешните комедии, създадени през втората половина на 20 век.

Режисьор на постановката е Иван Николов, а актьорите, въплатили се сполучливо в ролите си: Радина Копринкова, Мария Илиева, Ресми Бобев, Димитър Стоянов, Недка Илиева, Калин Пачеръзки, Георги Балабанов и Николай Кузманов, успяха да впечатлят зрителите със сценичните си превъплащения.

Но какво се случва когато ТЪМНОТО е СВЕТЛО, а светлината се превърне в мрак? И на какво е способен човек, когато знае, че никой не го вижда? Постановка на тъмно с главен герой „Тъмното“ – един безумен фарс, провокиращ заразителен смях…

Авария в електрозахранването поражда куп смешни ситуации и неочаквани обрати, в които попадат героите в „Черна комедия“, оплитайки се в нелепи ситуации и недоразумения.

След финалния поклон публиката се изправи на крака и дълго аплодира талантливите актьори и техния режисьор, заложил на „Тъмната“ комедия, предизвикала вълна от смях, който не спря и след представлението.

Поздравления към актьорите отправи кмета на Община Пирдоп Ангел Геров, председателя на НЧ „Напредък – 1869“ Николина Божкова и най-вече зрителите с нестихващите си бурни аплодисменти.

Снимки: Община Пирдоп