Чавдар се сдоби с фитнес на открито

На 8-ми декември 2023 г. в Чавдар официално бе представена новата спортна придобивка – Фитнес на открито. Проектът е осъществен от Община Чавдар с получено финансиране от Благотворителната програма „Българските добродетели“ на Група „ГЕОТЕХМИН“.

Церемониално лентата за откриване на спортното съоръжение прерязаха кметът на Община Чавдар Григор Даулов, изпълнителният директор на „Геотехмин“ ООД Доминик Хамерс, инж. Стоил Димитров – генерален директор “Производство” на Елаците-Мед и Нели Герова – управител на „Индстрой“ ЕООД. Сред присъстващите бяха председателят на ОбС-Чавдар Мария Томева – директор на Обогатителен комплекс в „Елаците-Мед“, служители в ОбА-Чавдар, жители на селото.

Щастлив съм, че откриваме днес още едно спортно съоръжение в Чавдар и то благодарение на успешните ни партньорски отношения с „Геотехмин“ ООД и „Елаците-Мед“ АД“, сподели г-н Даулов, като изрази своята надежда, че програмата „Българските добродетели“ ще продължи и през следващите години като пример за едно успешно партньорство между общината и бизнеса.

Приветствени думи към присъстващите отправи и г-н Хамерс, който изрази своята радост, че отново е в красивото село Чавдар и има възможност да е част от още една ползотворна и важна за жителите на селото инициатива, която е насочена към осигуряване на повече възможности за спорт и пълноценен начин на живот. „Вярвам, че партньорската ни програма с Община Чавдар по „Българските добродетели“ ще продължи и занапред – в полза на хората“, заяви още г-н Хамерс.

По стара народна традиция от Община Чавдар почерпиха присъстващите с вкусна българска погача, шарена сол и мед. Нетърпеливи деца изпробваха съоръженията. Към тях се присъедини и г-н Даулов.

Подготви: Петя Чолакова