Хората в нужда получиха хранителни продукти от „Елаците-Мед“

Продължават инициативите по програма „Български добродетели“ в Средногорието. Елаците-Мед АД, част от Група ГЕОТЕХМИН, продължава своята доброволческа мисия в помощ на нуждаещи се жители от общините в Средногорието, като предприе поредна дарителска инициатива. Осигурени са основни хранителни продукти за социалните патронажи на общините Мирково, Чавдар, Челопеч, Златица, Пирдоп, Антон и Копривщица.

Инициативата се осъществява по Благотворителната програма „Българските добродетели“ и е в продължение на социалната политика на Група ГЕОТЕХМИН. Тя показва стремеж за подкрепа и съпричастност на Елаците-Мед към трудностите, които изпитват общините и хората по време на продължаващата пандемия от Covid-19.

Освен за социалните патронажи, част от дарените основни хранителни продукти ще бъдат насочени от общинските власти и към хора в неравностойно положение, които ще получат пакети с боб, леща и ориз. Общото количество на продуктите за Средногорието надвишава 7 тона.

Кметовете на общините от Средногорието благодариха за помощта, която идва в точния момент и ще бъде отново в подкрепа за социалните програми на общините, насочени към нуждаещите се. Те споделиха, че даренията на продукти от първа необходимост създават условия за по-лесно преодоляване на затрудненията, породени от здравната криза.

Дарените продукти отговарят на всички стандарти за безопасност на храните, утвърдени в  България. Храните бяха доставени и разтоварени с доброволен труд на служители от Елаците-Мед и служители на общините.

Община Етрополе също получи дарение от основни хранителни продукти преди Великденските и Гергьовденски празници с общо количество 2,5 т, като над 500 човека в нужда получиха пакети с боб, ориз и леща. 

Ръководството на Елаците-Мед е убедено, че само със съвместни усилия с местните общински ръководства могат да бъдат преодолени трудностите за хората в създалата се здравна криза.