Ученици от ПГ „Златица“ започнаха своята практика в Елаците-Мед АД и Геострой АД

На специално събитие в Обогатителен комплекс, с. Мирково, Елаците-Мед и Геострой, компании от Група ГЕОТЕХМИН посрещнаха ученици от Професионална гимназия „Златица“, които започват своето практическо обучение в реална работна среда. За Елаците-Мед това е трети випуск, който стартира по дуална система на обучение, а за Геострой – втори.

Четирима единадесетокласници ще придобиват умения в рудодобивната и преработвателна компания по нова специалност – Обогатяване на полезни изкопаеми. Други трима техни съученици ще се обучават по специалност „Автотранспортна техника“. Младежите в Геострой също са трима и ще трупат опит за професията „Автомонтьор“.

Учениците бяха приветствани от представителите на „Елаците-Мед” – инж. Красимир Динеков, зам.-директор на Обогатителния комплекс, г-жа Милена Христова, директор „Човешки ресурси“, Даниела Горанова, ръководител „Набиране на персонал/обучения и квалификация” и Тодорка Владимирова директор „Човешки ресурси“ на Геострой.

„Добре дошли на територията на Елаците-Мед. Сигурна съм, че времето, което ще прекарате тук ще бъде полезно, ползотворно ще научите много неща и ще се срещнете с вашите съученици, които тази година вече са наши служители. Ще се запознаете и с вашите наставници, от които ще научите изключително много. Смятам, че пътят, по който сте поели, е правилният избор.“, приветства младежите Милена Христова.

Тодорка Владимирова се обърна към учениците с думите: „Знаете, че първият випуск при нас завърши успешно, благодарение на усилията на учителите, които правят чудеса. Вашите наставници, с които ще работите рамо до рамо, са големи професионалисти, експерти в това, което правят и ще предадат ценните си знания и опит, за да можете и да се ориентирате в бъдеще за вашата професионална реализация. Надявам се да се чувствате част от екипа ни и в края на вашето практическо обучение да станете служители на Геострой“.

Величка Баланова, директор на ПГ „Златица“, също поздрави своите ученици за правилния избор и им пожела на добър път в практическата подготовка.

„Вие сте късметлии, че попаднахте точно тук, защото мисля ще останете очаровани и доволни от отношението и приема, който ще получите в двете фирми от Група ГЕОТЕХМИН“, допълни Баланова.

За поредна година Елаците-Мед и Геострой са партньори по проекта за дуална форма на обучение в Професионална гимназия „Златица“. Чрез дуалното обучение учениците придобиват практически опит в реална работна среда, който им дава шанс да започнат работа във фирмите – партньори веднага след завършване на средно образование.