Ученици от ПГМЕ дариха книги на читалището в Антон

На Димитровден ученици от клуб „Личностно развитие” към Професионална гимназия по механоелетротехника – гр. Пирдоп, с ръководител Снежана Найденова и Димана Вълчева – учител по Български език и литература, дариха книги на библиотеката в с. Антон. Кметът на селото – Андрей Симов, библиотекарят – Марина Стефанова и секретарят на читалището – Нонка Иванова посрещнаха учениците в сградата на читалище „Христо Ботев – 1925”, където се помещава и сградата на библиотеката. Мероприятието се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки.

Любовта към книгите и четенето е начинът, по който една личност може да разшири своя свят и въображение, да открие неподозирани хоризонти и теми, да изгради усет към красивото, стойностното и вечното знание за Вселената и човешката душа. Ентусиазираните членове от Клуб „Личностно развитие“ искат да споделят този свой мироглед чрез подаряването на книги от собствената си библиотеки, споделяйки по този начин четенето им с другите. Те сами са поели инициативата да подберат книги, които да станат част от библиотеката в село Антон и да бъдат от полза на всички жители на селото, които обичат да четат.

Учениците имат намерение да организират още инициативи, свързани и с по-малките населени места, защото смятат, че там хората не бива да бъдат забравяни – именно тези места се нуждаят от събития, които да допринесат за развититето на различни културни дейности.

Снежана Найденова