Учениците от Клуб „Личностно развитие“ към ПГМЕ-Пирдоп дариха играчки на детското отделение в МБАЛ-Пирдоп

Първата дарителска инициатива на членовете на Клуб „Личностно развитие“ към ПГМЕ-Пирдоп с ръководител Снежана Найденова за учебната 2020-2021 г. бе в деня на българските лекари. Учениците дариха на детското отделение към МБАЛ-Пирдоп играчки, с които да си играят лекуващите се в отделението деца – спазвайки стриктно противоепидемичните мерки и отнасяйки се с нужната отговорност предвид Covid-19 ситуацията.

Снежана Найденова създава клуба през октомври 2016 г., осъзнавайки необходимостта учениците да открият ценностите си, да си поставят цели и да развиват своя потенциал. Снежана е учител по призвание и вярва, че именно учителят е този, който подпомага младежите да се ориентират в професионалния свят, да изберат своето поприще не просто, защото то е „модерно“, а усещайки го като свое, като нещо, за което са родени и правенето му да ги изпълва с трепет и удовлетворение. 2016 г. е и годината, в която тя стартира своята учителска кариера. Ето какво ни разказа Снежана Найденова за дейността на клуба и за днешната благотворителна инициатива:

„Родена съм в Пирдоп и съм завършила средното си образование в ПГМЕ, където в последствие се върнах като учител. Създадох още в началото Клуб за „Личностно развитие“, който да помага както на учениците, така и на мен всеки ден да изработваме една по-добра версия на себе си. Това е нова организационна култура, насочена към развитие на лидери, т. е. хора, които не се задоволяват с добрите резултати, а се стремят към постижения. Коучинг-процесът е начин да направим крачка към себе си, той е изкуството да живеем живот, изпълнен със смисъл.

През годините клубът е инициатор на много изяви с благотворителна цел, защото най-важният урок, на който искаме да се научим, е да бъдем човеци. Първата инициатива на клуба за тази учебна година за пореден път е свързана с човешкото и със съпричастността. Учениците дариха играчки на детско отделение в МБАЛ – гр. Пирдоп с идеята да направят престоя на боледуващите деца по-приятен. Занапред програмата на клуба ще продължи да се занимава с развитието на децата относно тяхното професионално и духовно усъвършенстване.

Всички знаем, че най-добрият начин за усвояване на знания е практическото обучение, а ние правим точно това – срещаме учениците с хора, постигнали много, или пък с хора – страдали много, с хора на изкуството, с хора на честта, с добри професионалисти и успешни лидери. По този начин възпитаниците на ПГМЕ – гр. Пирдоп черпят знания и опит, но и добиват мотивация за тяхното бъдещо развитие, а движещата сила за реализирането на мечтите на всеки човек е именно мотивацията.

Радвам се, че към дейността на клуба младежите от училището проявяват голям интерес. Членовете му в момента са 15. Вярвам, че личностното развитие е осъзнаване, което трябва да се постигне в един начален етап от учениците, за да могат те да фокусират своите усилия да развият у себе си тези качества, които биха им помогнали да постигнат най-доброто на което са способни. В същото време част от инициативите, които изпълняваме, са в сферата на добротворчеството, на подадената ръка, а това от своя страна дава възможност на учениците да осъзнаят своята отговорност към обществото, да бъдат съпричастни и отворени към доброто и правенето на добрини. С това, което правим, съм уверена, че даваме добър пример и на останалите – с общи усилия и вяра да градим по-добро бъдеще за всички ни“.

Членовете на Клуб „Личностно развитие“ днес се въплатиха в ролята на подранил Дядо Кобеда и дариха на МБАЛ-Пирдоп два чувала играчки, събрани от тях само за два дни. Амбицираните младежи вече работят по следващите си идеи, като едната ще е в областта на четенето! Очакваме с нетърпение бъдещите им изяви.