Убийствата на кучета в Пирдоп продължават

Граждани сигнализират в социалните мрежи за поредното отровено куче в град Пирдоп. Убийствата на кучета в Пирдоп, а и в Златица продължават, а от страна на местните власти не се предприемат никакви мерки да се спрат зверствата. Цвети Владова е публикувала снимки на поредното отровено куче в района на болницата в Пирдоп:

„Тръгвам днес аз на горе към болницата и какво да видя. Кучето на земята натровено.Подяволите какво ви е виновно кучето, че да го тровите. Виновни са стопаните който ги пускат по улицата защото нейскат да ги гледат.“…

За предишни случаи на отровени кучета се водят следствени действия, като резултатите до момента не са известни. И дали изобщо ще има последствия за убийците на бездомните животни, не е ясно след като с месеци не се приключват преписките.

Общинските власти в Пирдоп и Златица продължават да се отнасят с нехайство към жестоките покушения над животни, неосъзнавайки явно, че извършителите на тези злодеяния могат да посегнат и на хора. На отровите, които се хвърлят за животните, могат да попаднат деца и последствията да са фатални.

Дали кметовете на Пирдоп и Златица Ангел Геров и Стоян Генов имат намерение да прилагат българското законодателство, касаещо бездомните животни е видно от това, че случаите с отровени кучета зачестяват. И не случайно гражданите питат дали самите общински власти не участват в изтребването на бездомните животни??? Още повече, че се влагат немалко средства във видеонаблюдение и би следвало то да бъде използвано именно за случаи като този.