Тържествено изпращане на зрелостниците в ПГ „Златица“

От 11.00 ч. днес в ПГ „Златица“ тържествено бяха изпратени зрелостниците на гимназията. Специален гост на събитието бе кмета на община Златица инж. Стоян Генов.

„Пет прекрасни ученически години отлетяха като миг – забързани, засмени и задружни. Отрониха се като листа на ученическа тетрадка, която често се е озовавала в нечий заден джоб… Омачкана, но пълна с драскулки и спомени от ученическото време – на любови, изпити и на приятелства“…

Приветствие към присъстващите ученици, родители и гости произнесе инж. Величка Баланова – директор ПГ „Златица“, както и кмета Стоян Генов. Прощални думи имаше от името на родителите и на самите зрелосници. Младите хора се сбогуваха с училището и училищното знаме.

„Дойде така чаканото завършване, преломно събитие в нашия живот“, споделиха зрелостниците, изразявайки своята благодарност към всички учители, които са ги учили през годините, преподавали са им нужните знания, грижили са се да станат достойни граждани. „Благодарим на директора, на всички учители, служители и помощен персонал в ПГ „Златица“ за топлото и всеотдайно отношение през годините. Пожелаваме им здраве и професионални успехи“, казаха още те.

Соб. инф.