Три бързи производства са образувани през изминалото денонощие – в Челопеч, Мирково и Сливница

РУ-Пирдоп: Около 14 часа вчера, в с. Челопеч, автопатрул предприел действия по спиране на лек автомобил „Мерцедес“ с румънска регистрация. Водачът не се подчинил на дадените му разпореждания и продължил движението си в посока София. Нарушителят незабавно бил последван от полицейските служители и спрян в близост до с. Мирково. Водачът е задържан за срок до 24 часа. Започнато е бързо производство за извършено престъпление по чл. 270, ал.1 от НК.

Три часа по-късно в ареста на районното управление попаднал и втори шофьор, оказал неподчинение спрямо служителите на реда. В района на сметището на с. Мирково автопатрул предприел действия по спиране на лек автомобил „Опел Астра“ с румънска регистрация. Водачът игнорирал полицейските разпореждания и продължил движението си в опит да осуети полицейската проверка. Нарушителят бързо бил спрян, като в колата били установени и трима пътници – мъж от Видинско и двама чужденци без документи за самоличност. Четиримата са задържани за срок до 24 часа. Започнато е бързо производство по чл. 281 от НК.

Около 17.10 часа на 30 април, в с. Челопеч, автопатрул на РУ-Пирдоп спрял за проверка мотопед „Пиаджо“ без регистрационна табела, управляван от непълнолетен младеж от селото. От извършените справки е установено, че моторното превозно средство не е регистрирано по надлежния ред. Мотопедът е иззет, а по случая е образувано бързо производство по чл. 345, ал.2 от НК.

РУ-Сливница: Около 11 часа вчера, в района на 6 км на главен път 1-8, автопатрул спрял за проверка лек автомобил „Пежо“ с френска регистрация. В хода на извършения контрол водачът представил неистински официален документ – чуждестранно СУМПС. Задържан е за срок до 24 часа и срещу него е започнато бързо производство за извършено престъпление по чл. 316 от НК.