Трима шофьори в силно нетрезво състояние са задържани в неделния ден

РУ- Пирдоп: Около 0.39 часа, в района на 178 км на главен път 1-6, автопатрул спрял за проверка лек автомобил „Сеат Ибиза“, управляван от жител на с. Мирково. 25- годишният водач бил изпробван за употреба на алкохол, при което в пробата му били отчетени 2.52 промила. Нарушителят е задържан с полицейска заповед за срок до 24 часа и срещу него е започнато бързо производство за извършено престъпление по чл. 343Б, ал.1 от НК.

РУ- Сливница: Около 17 часа, на третокласен път, автопатрул спрял и проверил лек автомобил „Ауди А3“, управляван от жител на с. Пожарево. 59- годишният водач е задържан за срок до 24 часа, след като в издишания от него въздух дрегерът отчел 2.70 промила алкохол. Срещу нарушителя е започнато бързо производство за престъпление по чл. 343Б, ал.1 от НК.

РУ- Елин Пелин: Около 20.40 часа, в с. Байлово, полицейски екип предприел проверка на лек автомобил „Фолксваген Пасат“, управляван от жител на селото. 51- годишният водач бил изпробван с дрегер и задържан за срок до 24 часа, след като уредът отчел, че шофира с 2.66 промила алкохол. Срещу нарушителя е започнато бързо производство за престъпление по чл. 343Б, ал.1 от НК.

Информация: ОДМВР-София област