Трима души са задържани във връзка с открити наркотици

Около 17 часа на 18 август автопатрул на РУ-Правец извършил проверка на лек автомобил „Фиат“, управляван от жител на Етрополе. По време на проверката униформените открили в кората на шофьорската врата станиолова сгъвка, чието съдържание реагирало на MDMA или сходно наркотично вещество. Водачът е задържан в полицейския арест, а по случая е регистрирана преписка.

Два часа по-късно наркотични вещества открили и свогенските полицаи. В с. Искрец при проверка на криминално проявен и осъждан софиянец, мъжът изхвърлил на земята пакетче със суха зелена тревиста маса, реагираща на марихуана. Задържан е за срок до 24 часа и по случая е регистрирана преписка.

Около 8 часа на 19 август, работейки по оперативна информация, служители на криминална и охранителна полиция в РУ-Самоков извършили проверка на жена от Сапарева баня, пътничка в автобус за Пловдив. Кутия за сок в багажа ѝ се оказала с нестандартно съдържание –  плик със 150 грама зеленикаво-кафява тревиста маса, реагираща на канабис. 26-годишната е задържана за срок до 24 часа, а по случая е образувано досъдебно производство. Действията по разследването продължават под наблюдението на прокуратурата.