Трета ловджийска среща на мегдана се случи в Чавдар

След деня на виното и любовта, на 15.02.2020 г. на мегдана в село Чавдар за трета поредна година се проведе ловджийска среща. Инициативата е на местната ловна дружинка, която бе решила да сподели част от тазгодишния си улов с чавдарчани и гости. Председателят на ловната дружина Георги Кавръков приветства гостите от името на всички членове на дружинката:
„Добре дошли на всички! Ловната дружинка на село Чавдар ви поздравява с успешното закриване на ловната година. Наслука за следващата“, изказвайки благодарност на всички организатори от община Чавдар.

Приветствие към присъстващите поднесе кмета на Община Чавдар Григор Даулов:
„Уважаеми членове на ловната дружинка, скъпи гости, добре дошли на днешния празник. Както знаете този ден не е обособен празник като дата, но той за нас е огромен празник, защото ловната дружинка бележи края на ловния сезон и са решили да споделят част от своя улов с всички жители и гости на Чавдар. Това е голям жест. Това е празник, който бележи тяхната заедност, тяхната задружност. Цяла седмица тези хора се занимават с това днес ние да си прекараме добре.
Този празник, който е само тук в Чавдар, е един от многото, които показват, че всички сме заедно, че сме една общност. Радвам се, има толкова много хора.
Благодарим на всички членове на дружинката за техния труд и догодина да е двоен техният улов, съответно ще бъде двойна и нашата порция. Наздраве на всички!“.

В празника се включиха самодейците от НЧ „Надежда“ и духовата музика към СУ „Любен Каравелов“ – град Копривщица. Гост на тържеството бе и кмета на Община Копривщица Бойка Дюлгярова.

Весело дивечово хоро се завъртя на мегдана, в което активно се включиха ловджийските съпруги, които бяха сред най-активните празнуващи, защото след края на сезона мъжете им ще имат повече време и за тях.

След празника на любовта и виното, в Чавдар бе празника на мезето и греяната ракия, щедро раздавани от ловджиите на гостите. Веселото настроение продължи през целия слънчев февруарски ден.

 

Текст и снимки: Петя Чолакова

Албум от празника може да бъде разгледан на страницата на списание „Средногорски БАГРИ“ във фейсбук!