Тези дни ще стане ясно КОЙ ще е заместник-кмет в Пирдоп

Снимка: Община Пирдоп

От достоверни източници научихме, че всеки момент се очаква да бъде назначен нов заместник кмет в Община Пирдоп. Кметът Ангел Геров се очаква този път да заложи на по-компетентен специалист, като се абстрахира от политическите уговорки по време на изборите. Досегашната зам.-кметица Вера Бойчева най-вероятно няма да продължи да изпълнява тази длъжност, което е индикация, че не се е справила успешно с възложените ѝ задачи, отговорности и не е оправдала очакванията на своя работодател.

Едно от имената, които се спрягат за зам.-кмет на Ангел Геров е това на доскорошния общински съветник Димитър Гочев, който не успя да влезе в настоящия местен парламент. Той бе изместен от Мария Бръмбева, която получи по-висок преференциален вот.

Дали ще има и други промени в структурата на ОбА-Пирдоп и ще заложи ли Ангел Геров на нови лица, предстои да стане ясно, а по назначените гражданите могат да разберат имало ли е задкулисни договорки в предизборно време и какви са били те. В скоро време ще стане ясно и с кои местни фирми ще предпочете да работи в този си мандат пирдопският кмет – дали ще заложи отново на тези, с които работеше досега, или ще бъдат включени нови играчи, помогнали му отново да бъде избран за кмет на Община Пирдоп. За пирдопчани от особено значение е кой ще изпълнява евентуални инфраструктурни обекти и кой ще почиства улиците през настъпилия вече зимен сезон, доколко ще се залага на качеството на свършената работа и на целесъобразността при изразходване на общинските средства.