Състезатели на СК „Стоян Николов“ с квоти за Балканиада

За седми път в град Перник се проведе Международен турнир по борба за деца, момчета и кадети, организиран от световният и европейски шампион по класическа борба Иво Ангелов. По време на турнира в същата зала бяха проведени и преборванията за спечелване на квоти за участие на Балканското първенство в Румъния, каквито грабнаха Йоан Кесяков и Кристиян Петков от СК „Стоян Николов“ – гр. Златица.

В Международния турнир СК „Стоян Николов” – гр. Златица се представи с четирима борци на турнира и трима в преборванията, като участие в турнира взеха общо 80 борци от 12 клуба, а в преборванията – 50 състезатели от осем клуба в България.

Георги Старошалиев, в кат. 53 кг за деца, постигна две победи с туш и достигна до финала. След оспорвана среща, Георги загуби и получи сребърен медал.

При възраст момчета, Недко Скачков, в кат. 41 кг, след победа и загуба, спечели бронзов медал.

Николай Алексиев, в кат. +85 кг, загуби в първа среща и отпадна от състезанието.

Здравко Димитров, в кат. 60 кг, също загуби на старта и отпадна от надпреварата за медалите.

В преборванията, в кат. 44 кг, Станислав Ненов имаше тежък здравословен проблем, който му попречи да покаже истинските си способности. Той успя да спечели бронзов медал, но не успя да вземе квота за Балканиадата.

Александър Петков, в кат. 52 кг за момчета, срещна много силни и опитни противници, с които не успя да се справи и той не успя да вземе квота.

Голям успех постигна Кристиян Петков в кат. 57 кг, като победи двамата си противници, което му дава право да вземе участие на Балканското първенство в Букурещ, Румъния.

На този форум ще имаме двама представители в две възрастови групи – при възраст момчета Кристиян Петков, кат. 57 кг, и Йоан Кесяков, в кат. 92 кг, възраст кадети.

Иван Нешков, треньор