Съветници отново поискаха незабавната оставка на Магдалена Иванова

Вчера, от 17.00 ч., се състоя редовно заседание на Общински съвет – Златица, на което група съветници са поискали незабавна оставка на златишката кметица Магдалена Иванова заради поредните ѝ повдигнати обвинения от прокуратурата. За това съобщава радио „Ауреа“ в своята емисия „Новини“:

„8 от присъстващите 12 общински съветници поискаха незабавно оставка на кмета на Златица Магдалена Иванова.В своите мотиви поискали оставката на кмета съветници изтъкват факта, че нито една държавна или европейска и финансираща институция не би финансирала проект, чиято реализация зависи от кмет обвиняем по две досъдебни производства за злоупотреби в особено големи размери.Искането за оставка на кмета Магдалена Иванова не бе подкрепено само от общинските съветници от БСП и подкрепящия Реформаторски Блок д-р Веселин Тинчев. Кмета на общината Магдалена Иванова не уважи заседанието на ОбС въпреки, че на него тя трябваше да докладва проекта за общинския бюджет за 2019 г.“ – съобщават от радиото.

Явно Магдалена Иванова умишлено не се е явила на сесията, предчувствайки за намерението на по-голяма част от златишките общински съветници да я призоват незабавно да подаде оставка, за да може община Златица да се отдели от дъното, което отдавна достигна. Още повече, че обвиненията не са никак маловажни. Освен за действията на Магдалена Иванова във връзка с изчезналият над 1 милион лева, предназначен за довършване на училището, на същата е повдигнато и сериозно обвинение за изготвяне на документ с невярно съдържание, целящ да заблуди редица държавни институции, които отпускат държавни финансови средства. А дали няма още много издадени такива неверни документи от обвиняемата Магдалена Иванова и по други проекти, и в други области? Належащо е, според гражданите, съответните органи да извършат цялостна задълбочена проверка на всички действия на Магдалена Иванова през годините, които заема поста кмет на Община Златица – всеки един издаден от нея документ, всяко едно направено плащане. И най-вече по различните проекти. Като този за междублоковите пространства, плащанията по регионалното депо, което излезе почти тройно от първоначално предвиденото, по отношение отпуснатите средства за т. нар. „социален дом“, които бяха получени от сдружение, чиито председател е нейна подчинена. Редно е да се извършат задълбочени проверки и относно назначенията в община Златица на приближени на кметицата и на БСП лица – по роднинска и партийна линия. Проверки по изпълнението на проекта за включване на част от канализационната мрежа на града към пречиствателната станция в Пирдоп; проверки по т. нар. „туристически“ проект, по който се извърши, меко казано, безумен ремонт на обект „Юрий Гагарин“, който бе превърнат от харалампиевата фирма в нещо като затвор, но не и в информационен център. Да не говорим за бараките, които се чучнаха из планината, наречени помпозно „туристически заслони“… И други, и други.

А кметската леля още ли крои бюджета на община Златица и замита следите от измамите на племеницата??? Питат хората… Питат!