Стартира раздаването на великденски семейни пакети в Средногорието

Буквално преди дни във фейсбук се роди групата „Подари Великденска трапеза за Средногорци в Нужда!”, която вече има 224 последователи. Всичко започна по идея на Вероника Бояджиева – Ангелова и сформиран екип от желаещи да поемат организацията. Уверени, обнадеждени и вярващи, че каузата си заслужава, включилите се запретнаха ръкави, за да зарадват крайно нуждаещи се средногорци за Великденските празници, подарявайки им не просто „топъл обяд”, а и част от себе си, своята съпричастност, приятелство, ръка.

„Нека заедно се обединим и направим великденските празници светли и спокойни за колкото можем повече средногорци в нужда!” е мотото на първата по рода си гражданска благотворителна кампания от подобен вид и мащаб. За определено време бяха набрани средства за закупуване на трайни и нетрайни продукти за жители от средногорските общини. Инициативата е насочена предимно към семейства, самотни и възрастни хора в нужда, живеещи на територията на седемте общини в Средногорието, включително всички прилежащи населени места – от Копривщица до Буново. Като добра практика е използван опита на подобни кампании, проведени в България – врачанско и други.

Събраните средства надвишават 8700,00 лева, като вече са приготвени около 225 пакета, чието раздаване стартира днес – на светъл празник – Лазаровден!

Ще проследим събитието и ще отразим неговия обществен отзвук! Поздравления за организаторите!