Стартираха безплатни профилактични прегледи в Чавдар

По Благотворителна програма „Българските добродетели“ в Чавдар започнаха безплатни профилактични прегледи, като инициативата се реализира за втора поредна година с подкрепата на четири дружества от Група ГЕОТЕХМИН.

Към момента над 370 жители община Чавдар са заявили желание за безплатен профилактичен преглед. Консултациите се извършват по предварително установен график, като на разположение за пациентите са офталмолог, специалист по вътрешни болести, педиатър, невролог, гинеколог и гастроентеролог. Безплатните прегледи се извършват в здравния кабинет в сградата на пощата и в здравния кабинет на здравната служба в община Чавдар. Здравният кабинет в сградата на пощата бе ремонтиран и обзаведен през миналата година, отново по Благотворителната програма, с подкрепата на четирите дружества. Записването за прегледи при д-р Мешкова, д-р Лазаров, д-р Нарсула, д-р Господинов, д-р Радулов и д-р Стоянов, остава отворено и към момента, на място в сградата на община Чавдар или по телефон.

През изминалата година около 400 души са се възползвали от безплатните профилактични прегледи. След прегледите жителите споделиха своята благодарност за възможността да получат специализирани медицински прегледи, които са силно препоръчителни за всеки човек и то без да се налага да пътуват до друго населено място и да влагат допълнителни ресурси.

Благотворителна програма „Българските добродетели“ на Група ГЕОТЕХМИН, основана по инициатива на проф. дтн инж. Цоло Вутов, е програма за благотворителност и социална отговорност, поставяща си за цел доброволно подпомагане на различни значими каузи, в това число и в сферата на здравеопазването.

Припомняме, че през 2020 година с общините Етрополе, Мирково, Чавдар, Челопеч и Златица бяха подписани рамкови споразумения, чрез които общинските ръководства предлагат за реализация значими за местните общности проекти, а четирите дружества Геотехмин, Елаците-Мед, Геострой и Геотрейдинг участват с финансиране на проектите. Програмата е дългосрочна, като до момента са реализиране над 15 проекта, а текущите за 2022 г. са в процес.