Изтече крайният срок за регистрация на партии, коалиции, местни коалиции и инициативни комитети за местни избори 2019

До 17.00 ч. на 16.09.2019 г. бе срокът за регистрация на партиите, коалициите, местните коалиции и инициативните комитети за участие в местните избори на 27-ми октомври 2019 г.

Най-много регистрирани за участие  за двата вида избор общо (за кмет и общински съвет) има в Община Антон – 16, последвана от Община Златица – 15, в Пирдоп – 12, в Копривщица – 11. В Мирково и Чавдар броят на регирстиралите се за участие в изборите на 27.10.2019 г. са по 7, в Челопеч – 9.

В Община Челопеч първа се регистрира ПП „ГЕРБ”, последвана от ПП „Движение за права и свободи – ДПС”, ПП „ВОЛЯ”, „НДСВ”, „НФСБ”, ПП „ВМРО – БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ”, „Движение ЗАЕДНО за промяна”, „БСП за България”, ПП „АТАКА”. Има един регистриран инициативен комитет за издигане на независим кандидат за кмет на община Челопеч, който застава зад кандидатурата на АЛЕКСИ ИВАНОВ КЕСЯКОВ.

ПП „ГЕРБ” и ПП „БСП за България” не са внесли заявления за издигане на кандидатура за кмет на община Челопеч и няма да участват в този вид избор.

В Община Мирково първата регистрация е на Коалиция „Алтернатива на гражданите”, която се е регистрирала за участие в изборите за кмет и за общински съветници на 27.10.2019 г., последвана от ПП „ГЕРБ”, ПП „ДВИЖЕНИЕ ЗА ПРАВА И СВОБОДИ”, ПП „МИР”, ПП „ВОЛЯ”, ПП „СДС”, НФСБ, „БСП за България”. Има регистриран един инициативен комитет за издигане на независим кандидат за общински съветник Ецо Ецов. НФСБ се регистрира само за участие в изборите за общински съветници, но няма да издига кандидатура за кмет на Община Мирково.

В Община Златица първата регистрация е на инициативен комитет за издигане кандидатурата на Пламен Господинов за независим кмет на Община Златица, последван от: ПП „ВМРО – Българско национално движение”, инициативен комитет за издигане на независим кандидат Донка Тодорова Колева – Тинчева за общински съветник, инициативен комитет за издигане на независим кандидат Ненко Николов Минков за кмет на Община Златица, ПП „ГЕРБ”, Партия „Движение за права и свободи – ДПС”, ПП „ВОЛЯ”, Коалиция „БСП за България”, ПП „НФСБ”, ПП „СДС”, Партия „Движение България на Гражданите”, Коалиция „Движение ЗАЕДНО за промяна”, ПП „АТАКА”, ПП „АБВ”. Регистрирана е и една местна коалиция „ГЛАС НАРОДЕН”, в която влизат ПП „Глас народен”, ПП „Български социалдемократи” и ПП „Евророма”.

В Община Чавдар първата регистрирала се партия е ВМРО, последвана от партия „Движение за права и свободи – ДПС”. Останалите регистрации са на ПП „ВОЛЯ”, ПП „СДС”, КП „Движение ЗАЕДНО за промяна”, ПП „АТАКА”. Регистрирана е една местна коалиция между две партии – „БСП за България” и ПП „НФСБ”. ПП „ГЕРБ” не е внесла заявления за регистрация за участие в местните избори в Чавдар. ПП „СДС” ще участва само в изборите за общински съветници.

В Община Пирдоп първата регистрирала се партия е ПП „ГЕРБ”, последвана от: Радиалдемократическа партия в България, ПП „Земеделски народен съюз”, ПП „ВОЛЯ”, ПП „ДПС”, ПП „СДС”, ПП „ЕНП”, ПП „Евророма”, КП „Движение ЗАЕДНО за промяна”, ПП „АТАКА”. Регистрирана е една местна коалиция МК „БСП за България”, в която влизат БСП и ВМРО и един инициативен комитет в състав Евгения Кръстева, Борислав Бонев и Симеон Симеонов.

В Община Антон регистриралите се за местните избори на 27.10.2019 г. за кмет и общински съвет са следните: ПП „Възраждане”, ПП „ГЕРБ”, ПП „СДС”, ПП „ДПС”, ПП „ВОЛЯ”, „Обединени земеделци”, „Движение ЗАЕДНО за промяна”, ПП „АТАКА”, ПП „ГЕРБ”, ПП „СДС”, „ДПС”, ПП „ВОЛЯ”, „Обединени земеделци”, „Движение ЗАЕДНО за промяна”, ПП „АТАКА”, Местна коалиция „БСП за България”, в която се включват „БСП” и „ВМРО”.

В Община Копривщица регистриралите се за местните избори на 27.10.2019 г. за кмет и общински съветници са: ПП „СДС”, „ДПС”, КП „Алтернатива на гражданите”, ПП „НФСБ”, Местна коалиция „ВОЛЯ” (ВМРО – БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ), ПП „ГЕРБ”, Коалиция „БСП за България”, Коалиция „ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ – ОБЕДИНЕНИЕ”, Коалиция „НИЕ, ГРАЖДАНИТЕ”, ПП „БЪЛГАРСКИ ЗЕМЕДЕЛСКИ СЪЮЗ”, ПП „АТАКА”.

Партиите, коалициите, местните коалиции и инициативните комитети, получили удостоверение за регистрация от ОИК, в срок до 24.09.2019 г. следва да направят предложения за регистрация на кандидатските си листи.

В срок до 24.09.2019 г. инициативните комитети предават в ОИК списъка на лицата, които подкрепят регистрацията на независим кандидат на хартиен носител и на технически носител в структуриран електронен вид, заедно с другите документи за участие в изборите.

Източник: ОИК по места