Сребърен медал за Недко Скачков от турнира по борба във Враца

В гр. Враца се проведе Държавно лично първенство по класическа борба за кадети, в което участие взеха 156 състезатели от 26 български клуба по борба. Златишкият клуб СК „Стоян Николов“ участва с четирима борци в различните категории.

Първенството бе открито от кмета на град Враца г-н Калин Каменов, който пожела успех на всички състезатели. Най-голям успех от златишките борци постигна Недко Скачков в категория 42 килограма – сребърен медал.

За първенството разказа треньорът Иван Иванов: „Представихме се добре. Разбира се, най-голям успех за нашия клуб постигна Недко Скачков, който успя да спечели сребърен медал, след като в първи кръг загуби, във втори кръг победи с туш и заслужено се изкачи на стълбичката за награждаване.

В категория 55 кг. Иван Димитров загуби в първи кръг и отпадна от първенството. Георги Стойчев се състезава в категория 82 кг., като в първи кръг почиваше, във вторият допусна загуба и също отпадна.

След тригодишно отсъствие в състава ни се завърна Цанко Асенов, който се състезава в категория 110 кг. Макар, че от три години не се подготвяше активно, Цанко успя на това първенство да победи с туш първия си противник. В полуфиналът загуби и в спора за медала бе победен, като зае почетното 5-то място в своята категория“.