СПОРТИСТ №1 ЗА 2020 Г. НА СК “СТОЯН НИКОЛОВ”-ЗЛАТИЦА Е ЙОАН КЕСЯКОВ

След като измина спортно-календарната година, е време да направим равносметка на постигнатото през нея. Редно е да отличим и наградим тримата най-добре представили се в държавните шампионати и на отделните турнири.

За първи път СК „Стоян Николов” има шампион при мъжете и това е Светослав Николов. Също така имаме и два бронзови медала пак при мъжете, завоювани от Величко Иванов и Димитър Георгиев.

При възраст деца имахме добра година и взехме три медала от държавните първенства. Във възраст момчета борците от Клуба завоюваха два медала и от двата шампионата.

СК „Стоян Николов” и тази година ще излъчи тримата борци, които постигнаха най-високи резултати. Третото място заема Кристиян Петков – бронзов медалист от ДЛОШ за деца и носител на четири златни медала от турнири в България.

Второто място заема Станислав Ненов, който през 2020 г. спечели сребърен медал от държавно лично първенство и бронзов медал от ДЛОШ. Стаси спечели и шест медала от различни турнири.

Йоан Кесяков бе „най-икономичният” борец през тази година, но се оказа и най-ефективният. Йоан участва зимата на ДЛП за момчета, където игра финал в категория 75 кг. Загуби финала, но спечели сребърен медал. След шестмесечно прекъсване той се бори в кат. 85 кг. Въпреки, че бе значително по-лек от противниците си, Йони ги победи всичките и за втори път в неговата спортна кариера той стана държавен шампион. За втора поредна година Йоан Кесяков е Спортист № 1 на СК „Стоян Николов” – Златица.

Тримата ни фаворити бяха наградени с материални награди, които са напълно заслужени предвид резултатите, които постигнаха през спортната 2020-та г.
Иван Нешков – треньор