Служебният премиер Янев на работна среща в Чавдар

На 26.06.2021 г. в община Чавдар на посещение бе служебният министър-председател Стефан Янев. Негови домакини и екскурзоводи из Чавдар са кмета Григор Даулов и секретаря на община Чавдар Павлина Павлова. Те запознаха служебния премиер с основните характеристики на Чавдар и с неговата история, показвайки му някои от местните забележителности – централния площад, паметника на загиналите за освобождението на Родината, сградата на НЧ „Надежда -1900” и Фолклорен център Чавдар.

След разходката из чавдарските забележителности, на чавдарската „Света Петка” се състоя своеобразна средногорска кметска среща със служебния премиер. В нея се включиха Цветанка Йотина – кмет на община Мирково, инж. Алекси Кесяков – кмет на община Челопеч, Бойка Дюлгярова – кмет на община Копривщица, както и кметовете на Златица и Пирдоп – инж. Генов и Ангел Геров. На изнесената сред природата работна среща присъства и кмета-доайен на Чавдар Пенчо Геров.

Основната тема на проведената дискусия между местните кметове и служебния премиер е екологичното състояние на река Тополница и възможностите за нейното очистване. Обсъдени са и други въпроси от местен характер, касаещи общините от региона.

Източник: Община Чавдар