След 52 дни в Реанимация пациент на „Уни Хоспитал“ с КОВИД-19 бе излекуван

На 14 юни т. г. след лечение на КОВИД-19 Георги Роглев бе изписан от МБАЛ „Уни Хоспитал“. Пациентът е на 74 години и постъпва в лечебното заведение на 13 април в КОВИД-сектора на Отделението по вътрешни болести. След броени дни се влошава и се налага да бъде интубиран в Отделението по анестезиология и интензивно лечение (ОАИЛ). „Спазвахме протоколите за лечение на болни от КОВИД-19 и след 21 дни на апаратна вентилация успяхме да екстубираме пациента“, сподели д-р Тодор Бургуджиев, началник на ОАИЛ.

„Имахме критични моменти, но успяхме да реагираме на конкретните състояния – това е нов голям успех, както за ОАИЛ, така и за „Уни Хоспитал“ – допълни д-р Бургуджиев.

Следва стабилизиране състоянието на болния, който след рехабилитация е изписан. Георги Роглев, споделя, че е изключително благодарен на медицинските екипи от Отделението по анестезиология и интензивно лечение и цялото лечебно заведение, които са спасили живота му, пожелавайки всички като общество да сме оставили КОВИД-19 зад гърба си.