СК „Стоян Николов“ започна успешно спортната 2019 г. 

През януари 2019 г. в Бургас се състояха две първенства – Държавното лично първенство по класическа борба за юноши и Първенството по свободна борба за девойки. В надпреварата се включиха 135 борци от 21 отбора по борба от България. СК „Стоян Николов“ бе представен от пет юноши и една девойка.

Стефан Ралчев се бори в категория 60 кг., но след като водеше убедително в първата си среща, допусна грежка и бе победен с туш и отпадна от първенството.

В категория до 63 кг. Алекси Зашев започна с победа. Във втори кръг допусна загуба от бъдещият шампион. В спорът за бронзовия медал Алекси Зашев бе убедителен и победи с технически туш, като зае третото място и грабна медала.

След едногодишно прекъсване Стефан Барев не можа да постигне победа и отпадна от състезанието. Величко Иванов започна с победа, но допусна и загуба, с което отпадна от надпреварата. В категория до 77 кг. Стоян Барев започна неуверено и загуби в първи кръг от бъдещият финалист в категорията. В спорът за бронзовия медал Стоян победи с технически туш и се качи на стълбичката за награждаване, заемайки почетното трето място.

При възрастова група девойки Елица Бъчварова се бори в кат. 53 кг. В първи кръг тя победи с туш, но в спора за медала допусна да бъде победена и в крайното класиране се нареди на пето място от осем състезателки.

СК „Стоян Николов“ изказва благодарност на Мариян Медаров за оказаната помощ при пътуването на град Бургас.

Информация: Иван Иванов – треньор