Семейство от Пирдоп и жена от Златица са с Covid-19

Мъж на 46 г. и съпругата му на 44 г. от Пирдоп са с Covid-19. Двамата са в добро състояние и са на домашно лечение. Те са контактни лица на мъж, който е починал в събота в МБАЛ „Света Ана“, където е настанен за лечение. Лицето е било и на хемодиализа.

Жена на 76 г. от Златица също е с установен коронавирус Covid-19. И тя е контактно лице на заболял мъж от Златица, нейн син. Жената е настанена за лечение в МБАЛ „Пирдоп“.

Проведено е изследване в Копривщица. Взети са проби 14 души персонал на заведение, в което се твърди, че е отседнала група от гр. Добрич, която се заразила след 4-дневна екскурзия в Копривщица. Всички проби са отрицателни. Инспектор Добринка Хаджиева е извършила проверка на място на заведението и хотелската част. Установила е стриктно спазване на противоепидемичните мерки при Covid-19 ситуацията, в която се намира страната и света.

По повод публикация със заглавие „Д-р Ангел Кунчев прогнозира бум на заразени в Добрич заради екскурзия в Копривщица“, с официално писмо излезе кмета на Община Копривщица Бойка Дюлгярова: „С оглед на факта, че няма данни групата от Добрич да се е заразила в Копривщица, възмутително и некоректно от страна на Вашата медия е да тиражира подобна информация“.

Данните за лицата с Covid-19 са получени от Добринка Хаджиева – здравен инспектор РЗИ-София област.