Сдружение “За един по-добър живот” и списание “Средногорски БАГРИ” с дарение на пирдопската библиотека

Септември е месецът на образованието. Месец на родното училище, което широко отваря врати за старта на новата учебна година и с трепет приема своите ученици, учители и служители. По този повод Сдружение “За един по-добър живот” и списание “Средногорски БАГРИ” направиха дарение от книги на библиотеката на НЧ “Напредък – 1869” – Пирдоп, което в края на септември тържествено отбелязва своя 150-годишен юбилей.
Автор на дарените книги е д-р Дончо Иванов – сътрудник на списание “Средногорски БАГРИ” и преподавател в редица български университети.

Дончо Иванов е завършил е журналистика в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Служил във Висшето военноморско училище в гр. Варна. Работил е като журналист в БТА и Комитета за радио и телевизия. Съосновател е на вестник “Демокрация”, главен редактор на вестник “Дебати” и Информационна агенция “Балкан”. Дончо Иванов е доктор по обществени комуникации и информационни науки, автор на книги по социална психология, история и геополитика.
Пирдопската читалищна библиотека получи шест книги от д-р Дончо Иванов, които могат да бъдат използвани от по-големите ученици и бъдещи студенти по обществени комуникации, екология и устойчиво развитие, а и от любителите на посветителските общества и масонството. Книгите, които бяха дарени от сдружението и списанието са:
– Посветителски общества и Геополитика;
– Етологични полета в семиотиката на комуникацията при посветителските общества;
– Устойчиво развитие и проблема за национална коалиция;
– Светогледът за устойчиво развитие;
– Глобалното равновесие или неравновесни локални системи;
– Комуникационен модел на лобизма.