РУ на МВР-Пирдоп наблюдава 25 лица, поставени под задължителна карантина. Едно ново лице е регистрирано в Златица и едно в Пирдоп

До 14.00 ч. днес – 27.03.2020 г., няма данни за регистриран заболял от коронавирус Covid-19 в Средногорието. По информация, подадена от РУ на МВР-Пирдоп наблюдаваните официално лица са 25. Две новопристигнали лица са регистрирани за наблюдение, съответно 1 в Пирдоп и 1 в Златица, като наблюдаваните лица в Златица вече са 4. В Пирдоп вчера бяха 8, днес също са 8 – едно лице е с изтекла карантина и едно новопристигнало.

В останалите средногорски общини ситуацията е без промяна. Обстановката в Средногорието продължава да е спокойна. За втори пореден ден председателя на кризисен щаб Златица СТОЯН ГЕНОВ не желае да отговаря на телефонните обаждания на нашата медия, поради което не можем да съобщим актуална информация за записалите се доброволци и предприети епидемологични мерки в общината.

От ръководството на МБАЛ-Пирдоп съобщиха, че са извършили всички необходими действия, съобразно издадените от МЗ заповеди. На база полученото дарение от трите предприятия ДПМ-Челопеч, Елаците МЕД и Аурубис България в размер на 180 хиляди лева е направена поръчка за оборудване. Очакват се да пристигнат и предпазни облекла. Други дарения от местни фирми на МБАЛ-Пирдоп към момента не са направени.

В пирдопската болница към момента няма настанени за лечение болни с пневмония, съобщи директор д-р Димитрова. Такива не са насочвани нито от личните лекари, нито от „Спешна помощ“.

Бъдете отговорни! Останете си вкъщи!