РУ на МВР Пирдоп наблюдава 24 лица, поставени под карантина. Нови 4 лица в Пирдоп

Към 14.30 ч. днес няма информация за регистрирани заболели от Covid-19 в Средногорието.

Служителите на Районно управление на МВР Пирдоп наблюдават общо 24 лица, поставени под задължителна карантина в средногорските общини към днешна дата (26.03.2020 г.), по подадени списъци от РЗИ.

Само в Пирдоп наблюдаваните лица са се увеличили с 4 души от днес и вече са 8. Информацията се потвърждава и от Кризисния общински щаб. Председателят му Ангел Геров сподели в телефонен разговор, че според него държавата не подава актуална информация към община и лицата, които са се завърнали от чужбина според неговите наблюдения са повече. Той предполага, че не всички лица са посочени в списъците, които общината получава със закъснение.

В останалите общини броя на наблюдаваните лица е както следва:
– В Челопеч – 5, едно от които френски гражданин;
– В Мирково – 1 – в село Смолско;
– В Антон – 2;
–  В Чавдар – 1;
– В Копривщица – 4 лица са подадени за наблюдение, като има и такива, които доброволно са се самоизолирали и не се проверяват от органите на реда;
– В Златица – 3 .

По информация на кмета на Община Копривщица Бойка Дюлгярова в града има лица, чиято карантина вече е изтекла, но и такива които са пристигнали днес. Общинските власти са поставили под карантина и лица, които са контактували с новопристигналите. В града се наблюдават и хора, пристигнали от Куба. Някои от пристигналите са карантинирани с децата си, или с контактни близки. Всички наблюдавани лица са в домовете си. Правят се съвместни проверки от ОбА и органите на реда. Ситуацията в Копривщица е спокойна.

Има много желаещи да подпомогнат усилията на общинските власти в Копривщица в борбата с разпространението на Covid-19. Към момента 10 доброволци са с подадени документи.

Председателят на Общински кризисен щаб Златица не отговори на телефонното ни позвъняване за информация относно обстановката в Златица.