Роза Крумова и Петя Петрова от СУ „Саво Савов“ със специална награда от ВВВУ

От 24 до 26 януари т. г. в гр. Плевен се проведе Двадесетата ученическа конференция на Ученически институт по математика и информатика (УчИМИ). Конференцията е първата конкурсна сесия на УчИМИ за учебната 2019/2020 г. В нея могат да участват ученици от 8. до 12. клас от училища в цялата страна.

Организацията обединява усилията на Съюза на математиците в България, Международна фондация „Св.св. Кирил и Методий“, Института по математика и информатика към БАН, Фондация „Еврика“ и др. и има за цел подкрепа на талантливи млади хора. Отличените автори на проекти в Ученическата конференция могат да получат правото да участват в интервю за определяне на двама участници в 6-седмичната школа на Изследователския научен институт в САЩ , която се провежда през лятото в Масачузетския технологичен институт в Бостън.

В тазгодишното издание традиционно участваха и ученици от СУ „Саво Савов“ – Пирдоп, дванадесетокласничките Роза Крумова, Петя Петрова и Ивана Цветкова, заедно със своя научен ръководител – г-жа Д. Чардакова, които защитиха свои проекти. Медал и грамота за отлично представяне получиха Роза и Петя, а за много добро представяне – Ивана Цветкова.

За първи път в историята на конференцията специална награда от Ректора на Висшето военно-въздушно училище „Георги Бенковски“ и правото да кандидатстват без конкурсен изпит получиха Роза Крумова и Петя Петрова.

Информация: СУ „Саво Савов“ – Пирдоп